Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g chacun)
La chantilly au clou de girofle
- 3 clous de girofle
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 645 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes suzette
35 Min
Cornets de crêpe chantilly sirop d'érable
1h
Tarte fraise, chantilly et pistache
40min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Meringue italienne
30min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1h
Fruits frais, crumble de sarrasin et crème chantilly
40min
Chantilly au chocolat
2h 10min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min