Choux chantilly au clou de girofle

Choux chantilly au clou de girofle

4.5 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs moyens (53-63 g chacun)
    3
La chantilly au clou de girofle
  • clous de girofle
    3
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    400 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 155 kcal / 645 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...