Choux chantilly au clou de girofle

Choux chantilly au clou de girofle

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 10 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs moyens (53-63 g chacun)
La chantilly au clou de girofle
  • 3 clous de girofle
  • 80 g de sucre en poudre
  • 400 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2 g
Kalorie 645 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...