Glace au litchi, coulis de framboise

Glace au litchi, coulis de framboise

4.7 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 2 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g de lait frais et entier de préférence
  • 150 g de crème liquide entière
  • 2 c. à café de fécule de maïs
  • 250 g de litchis en conserve, égouttés, sirop réservé pour le coulis
  • 200 g de framboises fraîches et 50 g pour décorer
    200 g de framboises surgelées
  • 2 c. à soupe d'eau de rose

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 555 kJ / 132 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...