Galette frangipane aux framboises

Galette frangipane aux framboises

3.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de beurre doux préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 110 g d'eau froide
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sel
La frangipane
  • 130 g de sucre en poudre
  • 100 g beurre doux
  • 130 g d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
  • 2 œufs
  • 150 g de crème pâtissière maison (voir "Conseil(s)")
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de confiture de framboises et 1 noisette de confiture pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 273.8 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 2515.4 kJ / 602.9 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...