Galette frangipane aux framboises

Galette frangipane aux framboises

3.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre doux préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    300 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • d'eau froide
    110 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
La frangipane
  • de sucre en poudre
    130 g
  • beurre doux
    100 g
  • d'amandes en poudre (voir "Conseil(s)")
    130 g
  • œufs
    2
  • de crème pâtissière maison (voir "Conseil(s)")
    150 g
La dorure et le montage
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de confiture de framboises et 1 noisette de confiture pour la finition
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 602.9 kcal / 2515.4 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Sód 273.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...