Farfalle pesto e gamberi
TM31 TM5 TM6

Farfalle pesto e gamberi

4.8 (180 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
  • 60 g di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g di gamberetti freschi sgusciati
  • 60 g di vino bianco secco
  • 4 pomodorini ciliegia tagliati in quarti
  • 360 g di pasta secca tipo farfalle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3016 kJ / 721 kcal
Białko
27.1 g
Węglowodany
66.4 g
Tłuszcz
40.4 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy