Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
TM5

Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi

4.5 (124 oceny)

Składniki

  • 10 pomodori secchi
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla a rondelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di pomodori ciliegino interi
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta tipo penne
  • 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate (opcjonalnie)
  • 1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1745 kJ / 417 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
73.2 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy