Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi

Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi

4.4 150 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 pomodori secchi
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla a rondelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di pomodori ciliegino interi
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta tipo penne
  • 3 - 4 foglie di basilico fresche (opcjonalnie) lavate
  • 1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 417 kcal / 1745 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 73.2 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...