
Urządzenia i Akcesoria
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni
Składniki
-
10 pomodori secchi
-
1 spicchio di aglio
-
3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
-
50 g di cipolla a rondelle
-
30 g di olio extravergine di oliva
-
300 g di pomodori ciliegino interi
-
600 g di acqua
-
1 cucchiaino di sale
-
350 g di pasta tipo penne
-
3 - 4 foglie di basilico fresche (opcjonalnie) lavate
-
1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
417 kcal /
1745 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
73.2 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pasta risottata
10 Przepisów
Włochy
Włochy