Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 pomodori secchi
- 1 spicchio di aglio
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a rondelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori ciliegino interi
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta tipo penne
- 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate (opcjonalnie)
- 1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 min
Pasta risottata tonno e olive
35 min
Casarecce risottate al limone
30 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min