Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)

Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)

4.2 135 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di melanzane a dadini (2-3 cm)
  • 400 g di salsiccia di maiale senza pelle, a pezzi
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 10 g di sale
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di origano secco
  • 400 g di pasta tipo penne senza glutine
  • Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie) q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.9 g
Kalorie 3000 kJ / 717 kcal
Tłuszcz 34.7 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 82.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...