Vol-au-vent aux champignons

Vol-au-vent aux champignons

4.4 133 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

La sauce béchamel
  • 60 g de farine de blé
  • 40 g de beurre demi-sel
  • 500 g de lait demi-écrémé
  • 1 c. à café rase de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
  • 8 vol-au-vent de grande taille, prêts à garnir
La farce
  • 40 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g de vin blanc sec
  • 500 g de champignons de Paris frais brossés et émincés
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.1 g
Kalorie 1299.4 kJ / 311.4 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...