Vol-au-vent aux champignons

Vol-au-vent aux champignons

4.4 125 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

La sauce béchamel
  • de farine de blé
    60 g
  • de beurre demi-sel
    40 g
  • de lait demi-écrémé
    500 g
  • de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à café rase
  • vol-au-vent de grande taille, prêts à garnir
    8
La farce
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • de vin blanc sec
    30 g
  • de champignons de Paris frais brossés et émincés
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 311.4 kcal / 1299.4 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...