Tartare de bœuf à la moutarde, pommes frites

Tartare de bœuf à la moutarde, pommes frites

4.4 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de viande de bœuf coupée en dés (1-2 cm)
  • 2000 g d'huile de friture
  • 1000 g de pommes de terre coupées en bâtonnets (frites)
  • 1 bouquet de ciboulette fraîche
  • 80 g d'oignons nouveaux
  • 4 radis roses
  • 40 g de câpres en saumure
  • 40 g de cornichons coupés en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
  • 2 c. à soupe de sauce Worcestershire
  • 4 - 10 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • sel
  • poivre moulu
  • 4 jaunes d'œufs ultrafrais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 2971 kJ / 707 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...