![Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08303702-6260-4582-AB75-6A1C734E6DED/Derivates/ad5dc342-a9f3-462b-8782-2727c687849e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 20 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 10 g d'eau
- 2 traits de sauce au piment, type Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g de beurre
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika - 4 jaunes d'œufs
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6954 kJ / 1659 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1616 mg
Alternatywne przepisy
Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge
2ч. 10 мин.
Crème de saumon, omelette à la ciboulette et marrons grillés
55 min
Steack de bœuf sous-vide, sauce béarnaise
2ч. 20 мин.
Sabayon classique
15min
Sous-vide poitrine de bœuf
12h 25min
Poires duchesse
12h 25min
Dorer 350 g d'échalotes
25min
Glace au caramel salé
14 godz.
Tiramisu sans cuisson
4h
Sauce caramel au whisky
35 min
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2h 30min
Sauce à la moutarde et à l'aneth
2h 15min