Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 20 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 10 g d'eau
- 2 traits de sauce au piment, type Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g de beurre
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika - 4 jaunes d'œufs
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6954 kJ / 1659 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1616 mg
Alternatywne przepisy
Saumon teriyaki sous-vide
1 Std. 20 Min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce soubise
30 Min
Ragoût de fruits de mer
1h 5min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Saumon teriyaki sous-vide
1 Std. 20 Min
Sous-vide médaillons de veau
1 Std. 55 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 Min
Beurre blanc
25 Min
Sauce béarnaise
40 Min
Beurres composés
10 Min
Guacamole en trois versions
10 Min