Crevettes à la sauce aigre-douce

Crevettes à la sauce aigre-douce

4.6 36 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 portions

Składniki

  • crevettes crues de taille moyenne, décortiquées et déveinées (180 g env. (voir "Conseil(s)")
    12
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivron rouge émincé en fines lamelles (2 mm x 5 cm)
    25 g
  • d'ananas frais coupé en morceaux
    110 g
  • d'eau
    1850 g
  • de jus de citron (½ citron)
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre frais râpé
    ½ c. à café
  • piment rouge frais épépiné et coupé en morceaux
    ¼
  • d'huile végétale
    10 g
  • de sucre roux
    20 g
  • de vinaigre de riz
    15 g
  • de sauce de soja
    30 g
  • de fécule de maïs
    1 ½ c. à café
  • de feuilles de coriandre fraîche grossièrement hachées
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 216 kcal / 903 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...