Bruschettas multigraines et sauce tomate aux herbes

Bruschettas multigraines et sauce tomate aux herbes

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 tranches

Składniki

Le pain multigrains
  • d'eau
    260 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
  • de farine de blé complet multigraines
    350 g
  • de farine à pain
    150 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de miel
    10 g
    10 g de sucre roux
  • de sel
    ½ c. à café
La sauce tomate
  • de tomates coupées en morceaux, et 1 tomate en brunoise pour la finition
    200 g
  • feuilles de basilic frais
    5
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • d'origan déshydraté
    ½ c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 119.2 kcal / 498.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 80 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...