![Fondue suisse moitié-moitié Fondue suisse moitié-moitié](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a91f1ce0-dff9-4f56-952e-99557eabc407/Derivates/3f5ca4f9-686c-4a49-ae6e-7b7968383002.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de gruyère, coupé en dés
- 400 g de vacherin fribourgeois, coupé en dés
- 15 g de fécule de maïs
- 200 g de vin blanc sec
- 150 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- du poivre moulu
- 1 - 2 c. à soupe de kirsch (opcjonalnie)
- 600 - 800 g de pain de la veille, coupé en gros cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 834 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue savoyarde
25min
Risotto (Escale gourmande)
30 min
Tartare de veau à l'italienne, salade de fenouil
1ч. 45 мин.
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Soupe de potimarron au lard et tête-de-moine
50 мин.
Œufs Bénédicte
45 min
Salade de pommes de terre
8 Std. 45 Min
Fondue savoyarde
15min
Œufs brouillés aux asperges
35 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Risotto au safran à la milanaise
1ч. 30 мин.
Risotto aux bolets et au brie
35 min