Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de gruyère, coupé en dés
- 400 g de vacherin fribourgeois, coupé en dés
- 15 g de fécule de maïs
- 200 g de vin blanc sec
- 150 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- du poivre moulu
- 1 - 2 c. à soupe de kirsch
- 600 - 800 g de pain de la veille, coupé en gros cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 834 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vin chaud aux agrumes
12h 25 min
Vin chaud
20 min
Fougasse aux olives
2 godz. 20 min
Fondue au fromage
20 min
Pâtes fraîches
1h
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Fondue savoyarde
25 min
Fondue savoyarde à la tomate
30 min
Gnocchis
45 min
Filet mignon en croûte
1h 5min
Vin chaud alsacien de Noël
40 min
Fondue savoyarde
15 Min