
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z bakaliami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ryżu basmati300 g
-
wody500 g
-
soli½ łyżeczki
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, ilość do skropienia ryżu
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2 - 3 ząbki
-
oliwy z oliwek10 g
-
migdałów, w płatkach60 g
-
orzechów pistacjowych, solonych łuskanych40 g
-
rodzynek koryntek40 g
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
orzeszków piniowych50 g
-
pestek dyni30 g
-
maku10 g
-
żurawiny, suszonej50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479 kcal /
2009 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Pasta zhong
15 min
Pasta z topinamburu
35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min