Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ryżu basmati
- 500 g wody
- ½ łyżeczki soli
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, ilość do skropienia ryżu
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 - 3 ząbki ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 60 g migdałów, w płatkach
- 40 g orzechów pistacjowych, solonych, łuskanych
- 40 g rodzynek koryntek
- ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
- 50 g orzeszków piniowych
- 30 g pestek dyni
- 10 g maku
- 50 g żurawiny, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2009 kJ / 479 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1hod.
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Pasta zhong
15min
Lasagne z topinamburem
1 Std. 20 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 Std. 20 Min