
Urządzenia i Akcesoria
Boliwijski pilaw ryżowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)250 g
-
oleju kokosowego płynnego3 łyżki
-
ząbki czosnku posiekane2
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego1 szczypta
-
liści szałwii, świeżych2 łyżki
-
oregano, świeżego tylko liście2 łyżki
-
mięty, świeżej tylko liście3 łyżki
-
wody1000 g
-
mieszanki ryżu białego i dzikiego250 g
-
komosy ryżowej (quinoa)100 g
-
cebuli dymki przekrojonej na pół60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę120 g
-
limonki ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok1 - 2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314.1 kcal /
1314 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
624.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska