Boliwijski pilaw ryżowy

Boliwijski pilaw ryżowy

4.1 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
  • 3 łyżki oleju kokosowego płynnego
    3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 2 łyżki liści szałwii, świeżych
  • 2 łyżki oregano, świeżego tylko liście
  • 3 łyżki mięty, świeżej tylko liście
  • 1000 g wody
  • 250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 60 g cebuli dymki przekrojonej na pół
    60 g cebuli szalotki, pokrojonej na pół
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 1 - 2 limonki ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 624.9 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1314 kJ / 314.1 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...