Boliwijski pilaw ryżowy

Boliwijski pilaw ryżowy

4.4 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
    250 g
  • oleju kokosowego płynnego
    3 łyżki
    3 łyżki oleju rzepakowego
  • ząbki czosnku posiekane
    2
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    1 szczypta
  • liści szałwii, świeżych
    2 łyżki
  • oregano, świeżego tylko liście
    2 łyżki
  • mięty, świeżej tylko liście
    3 łyżki
  • wody
    1000 g
  • mieszanki ryżu białego i dzikiego
    250 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    100 g
  • cebuli dymki przekrojonej na pół
    60 g
    60 g cebuli szalotki, pokrojonej na pół
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
    120 g
  • limonki ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 314.1 kcal / 1314 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 624.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...