Gulasz z ryb i owoców morza

Gulasz z ryb i owoców morza

4.7 135 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 200 - 220 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
  • 200 - 220 g filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 250 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 240 - 260 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
  • 170 - 190 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 170 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184.3 kcal / 771.3 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 413.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...