Gulasz z ryb i owoców morza

Gulasz z ryb i owoców morza

4.7 133 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
    200 - 220 g
  • filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę
    200 - 220 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    20 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
    240 - 260 g
  • minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
    170 - 190 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki
    170 - 180 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • estragonu, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184.3 kcal / 771.3 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 413.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...