
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 220 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
- 200 - 220 g filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 250 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 240 - 260 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
- 170 - 190 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
- 170 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 184.3 kcal / 771.3 kJ
- Białko
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 413.7 mg