
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ryb i owoców morza
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych200 - 220 g
-
filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę200 - 220 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy240 - 260 g
-
minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół170 - 190 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki170 - 180 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184.3 kcal /
771.3 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
413.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska