Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ryb i owoców morza
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
200 - 220 g krewetek tygrysich, bez ogonków, rozmrożonych
-
200 - 220 g filetów rybnych np. z łososia, pokrojonych w 3 cm kostkę
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
240 - 260 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
-
170 - 190 g minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
170 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm słupki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
413.7 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
771.3 kJ /
184.3 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Korma z owoców morza
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Zupa rybna z warzywami
45 min