
Urządzenia i Akcesoria
Portugalska zupa rybna Caldeirada
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
filetów z białej ryby bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)800 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki700 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry100 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżka
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry1000 g
-
białego wina200 g
-
wody50 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
356 kcal /
1486 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska