Portugalska zupa rybna Caldeirada

Portugalska zupa rybna Caldeirada

4.2 190 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • filetów z białej ryby bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)
    800 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    700 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
    100 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    300 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszone
  • liście laurowe, suszone
    2
  • papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
    1 - 2 szczypty czerwonej papryczki chili, suszonej, mielonej
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
    1000 g
  • białego wina
    200 g
  • wody
    50 g
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 356 kcal / 1486 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...