Urządzenia i Akcesoria
Ryż z owocami morza i chorizo
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
400 g omułków, świeżych, oczyszczonych w skorupach
-
160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g krążków kalmara, surowych
-
200 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej), pokrojonej na 3 cm kawałki
-
50 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w 3 mm plastry
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty nitek szafranu (0,1 g)
-
200 g wody
-
½ kostki bulionu z kurczaka (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu z kurczaka wykonanego w TM
-
350 g białego ryżu krótkoziarnistego, do zupy o czasie gotowania 13 min (patrz wskazówka)
-
50 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
1593 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 Std. 15 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Risotto z owocami morza
1 Std. 5 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 Std.
Omułki w białym winie
35 Min
Ryż z owocami morza
1 Std. 15 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Korma z owoców morza
40 Min
Krewetki Kung Pao
45 Min
Risotto z krewetkami
45 Min