
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z owocami morza i chorizo
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
omułków, świeżych, oczyszczonych w skorupach400 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki160 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
krążków kalmara, surowych200 g
-
papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej), pokrojonej na 3 cm kawałki200 g
-
kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w 3 mm plastry50 g
-
krojonych pomidorów z puszki z zalewą400 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
nitek szafranu (0,1 g)2 szczypty
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu z kurczaka wykonanego w TM½ łyżeczki
-
białego ryżu krótkoziarnistego, do zupy o czasie gotowania 13 min (patrz wskazówka)350 g
-
krewetek, surowych, obranych oczyszczonych50 g
-
cytryna ekologiczna, pokrojona w ćwiartki, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
377 kcal /
1593 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
3 g