Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos satay
-
½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżka kurkumy, suszonej, mielonej
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 ząbków czosnku
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
2 łyżki sosu sojowego tamari
-
1 łyżka pasty z tamaryndowca
-
2 łyżki sosu ostrygowego
-
1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
270 g mleka kokosowego
-
60 g masła orzechowego
Kurczak, ryż i warzywa
-
400 g ryżu jaśminowego
-
1200 g wody
-
600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm słupki
-
100 g różyczek brokułu
-
100 g różyczek kalafiora
-
50 g czerwonej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 3 cm)
-
50 g cebuli pokrojonej w piórka
-
80 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.8 g
Kalorie
2689 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Curry z kurczakiem i mango
45min
Kurczak garam masala
40min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1h 15min
Nasi Goreng z kurczakiem
1h 30min
Kurczak generała Tso
40min
Kurczak garam masala z ryżem
1h
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4h 30min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1h