家常蔥爆蝦

家常蔥爆蝦

4.7 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
3 人份

Składniki

  • 2 茶匙
  • ,切片
    10 克
  • ,切段,分蔥白和蔥綠
    2 根
  • 草蝦 ,剪去頭鬚腳,去腸泥
    300 克
  • 米酒
    1 大匙
  • ,或依個人口味調整
    ¼ 茶匙
  • 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) ,切斜片
    1 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 154 kcal / 561 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 1.1 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...