皮蛋海陸粥

皮蛋海陸粥

4.6 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 高湯
    1600 克
  • 蝦米
    10 克
  • 白米
    150 克
  • 鹽 (opcjonalnie)
    1 茶匙
  • 玉米粒
    40 克
  • 蝦仁 ,切丁(約1公分)
    80 克
  • 豬肉絲
    80 克
  • 皮蛋 ,切碎(約1公分)
    3 顆
  • ,打散
    1 顆
  • 紅鯛魚片 ,切塊
    60 克
  • 油條 ,剝碎
    30 克
  • ,切蔥花
    25 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 482.8 kcal / 2018.3 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...