Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 豬小排 ,切段(約3公分)
- 2 茶匙 米酒
- 1 顆 蛋黃
- 40 克 醬油
- 20 克 油
- 1 ½ 大匙 太白粉
- 3 大匙 地瓜粉
- 100 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 10 克 蔥 ,切段(約3公分)
- 200 克 綜合甜椒 ,切塊(約3公分)
- 30 克 二砂糖
- 30 克 白醋
- 50 克 水
- 30 克 番茄醬
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2531 kJ / 605 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1.613 g