雞茸玉米香菇粥
TM5 TM6

雞茸玉米香菇粥

4.4 (19 ocen)

Składniki

  • 150 克 雞胸肉 ,切塊(約1公分)
  • 2 茶匙 醬油
  • ½ 茶匙 玉米粉
  • 15 克 油
  • 100 克 新鮮香菇 ,切塊(約1公分)
  • 1200 克 雞高湯
    lub 1200 克 水
  • 250 克 白米 ,洗淨、瀝乾
  • 50 克 玉米粒
  • ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉 ,依個人口味調整
  • 30 克 芹菜 ,取莖、切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1249 kJ / 291 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
58.7 g
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
2.141 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy