雞茸玉米香菇粥

雞茸玉米香菇粥

4.4 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 雞胸肉 ,切塊(約1公分)
    150 克
  • 醬油
    2 茶匙
  • 玉米粉
    ½ 茶匙
  • 15 克
  • 新鮮香菇 ,切塊(約1公分)
    100 克
  • 雞高湯
    1200 克
    1200 克 水
  • 白米 ,洗淨、瀝乾
    250 克
  • 玉米粒
    50 克
  • ,依個人口味調整
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉 ,依個人口味調整
    ¼ 茶匙
  • 芹菜 ,取莖、切末
    30 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 291 kcal / 1249 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 58.7 g
Błonnik 2.141 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...