Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 雞胸肉 ,切塊(約1公分)
- 2 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 玉米粉
- 15 克 油
- 100 克 新鮮香菇 ,切塊(約1公分)
-
1200
克 雞高湯
lub 1200 克 水 - 250 克 白米 ,洗淨、瀝乾
- 50 克 玉米粒
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 白胡椒粉 ,依個人口味調整
- 30 克 芹菜 ,取莖、切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1249 kJ / 291 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.141 g