蛤蜊蒜頭雞湯
TM5 TM6

蛤蜊蒜頭雞湯

4.9 (34 oceny)

Składniki

  • ½ 大匙 油
  • 2 根 蔥 ,切段
  • 100 克 蒜頭 ,去蒂頭
  • 500 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約5公分)
  • 1000 克 水
  • 50 克 米酒
  • ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人喜好調整
  • 120 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 ,吐沙30分鐘

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
575 kJ / 137 kcal
Białko
21.8 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy