台式麻油雞燉飯

台式麻油雞燉飯

3.6 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 人份

Składniki

  • 黑麻油
    1 大匙
  • 切片
    20 克
  • 去骨雞腿排 切塊(約3公分)
    1 隻
  • 乾香菇 泡軟、切絲
    10 克
  • 100 克
  • 米酒
    50 克
    50 克 水
  • 雞高湯
    200 克
  • 枸杞
    5 克
  • ¼ 茶匙
  • 醬油
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 人份

Białko 40 g
Kalorie 3419 kJ / 821 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 100 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...