香芋肉粥

香芋肉粥

4.3 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 35 克
  • 蝦米 ,泡軟,瀝乾
    25 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切片
    20 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 芋頭 ,切塊(約2公分)
    250 克
  • 米酒
    10 克
  • 1 ½ 茶匙
  • 高湯
    800 克
  • 醬油
    15 克
  • 白米
    120 克
  • 油蔥酥
    10 克
  • 芹菜 ,切末
    30 克
  • 白胡椒粉
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 488.3 kcal / 2041.2 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 67.2 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...