Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 克 油
- 25 克 蝦米 ,泡軟,瀝乾
- 20 克 乾香菇 ,泡軟,切片
- 150 克 豬肉絲
- 250 克 芋頭 ,切塊(約2公分)
- 10 克 米酒
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 800 克 高湯
- 15 克 醬油
- 120 克 白米
- 10 克 油蔥酥
- 30 克 芹菜 ,切末
- 1 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2041.2 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g