Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 粒 蒜頭
- 20 克 奶油
- 400 克 大草蝦, 去鬚腳、開背去腸泥
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 紅辣椒粉
- 2 大匙 檸檬汁
- 5 枝 新鮮香菜, 只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 642 kJ / 153 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.8 g