Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
湯圓
- 120 克 糯米粉
- 90 克 水
紅豆湯
- 150 克 紅豆, 洗淨浸泡3小時後瀝乾
- 100 克 大紅豆, 洗淨浸泡3小時後瀝乾
- 1200 克 水
- 100 克 細砂糖, 依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 880 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.3 g