Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 牛腰內肉 ,切條
- 1 ¼ 大匙 醬油
- 1 顆 蛋白
- 1 茶匙 太白粉
- 1100 克 水
- 120 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 40 克 洋蔥 ,切塊
- 5 克 新鮮紅辣椒
- 10 克 油
- 70 克 青椒 ,切條
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g