Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa ratatouille
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli dymki ze szczypiorem (ok. 3 szt.), pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pomidorów przekrojonych na pół
-
150 g papryki żółtej lub czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
180 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
150 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
-
650 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki oregano, świeżego, tylko liście, posiekanego1 łyżka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rozmaryn, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
406 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Zupa minestrone
45 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min