
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa ratatouille
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli dymki ze szczypiorem (ok. 3 szt.), pokrojonej w 0,5 cm plastry70 g
-
ząbki czosnku2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
oliwy z oliwek20 g
-
pomidorów przekrojonych na pół200 g
-
papryki żółtej lub czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę180 g
-
bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
wody650 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
rozmaryn, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
97 kcal /
406 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min