Baked pâté

Baked pâté

4.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
25 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • allspice berries or ½ tsp ground allspice
    4
  • dried bay leaves
    2
  • gravy beef cut into cubes (3-4 cm)
    200 g
  • skinless chicken thigh fillets cut into cubes (3-4 cm)
    200 g
  • boneless skinless pork belly rind removed and cut into cubes (3-4 cm)
    400 g
  • mixed roots and vegetables (e.g. carrots, parsnip, brown onion), cut into pieces (3-4 cm)
    200 g
  • dried porcini mushrooms cut into slices
    10 g
  • chicken livers
    200 g
  • bread roll (approx.60 g)
    1
  • sea salt
    2 ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • dried marjoram
    1 tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • eggs
    3
  • butter 1-2 tsp for greasing
  • breadcrumbs for coating
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 119 kcal / 501 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 307.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...