Urządzenia i Akcesoria
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
490 g
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
-
red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded2
-
eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways1
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle40 g
-
garlic clove1
-
fresh red chilli deseeded if preferred1
-
pitted Kalamata olives6
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
sea salt2 pinches
-
ground smoked paprika2 pinches
-
lemon juice20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 490 g
Sód
403.9 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
2655.9 kJ /
634.8 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
24.4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Little mug gingerbread houses
5 godz. 30 min
Chicken Curry (Filipino Style)
35 min
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
50 min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13 godz.
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Vegan apple and nut crumble with rum raisins
9 godz.
Turkish eggs (cilbir) with Thermomix® Blade Cover
30 min
Lime coriander vinaigrette
10 min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25 min
Pan de Sal
2 godz. 20 min