Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)

Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
490 g

Składniki

Ajvar (capsicum and eggplant dip)
  • red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
    2
  • eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
    1
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • garlic clove
    1
  • fresh red chilli deseeded if preferred
    1
  • pitted Kalamata olives
    6
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • sea salt
    2 pinches
  • ground smoked paprika
    2 pinches
  • lemon juice
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 490 g

Sód 403.9 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 2655.9 kJ / 634.8 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 24.4 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...