Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, cut into halves
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g Swiss air-dried beef "Bündnerfleisch", or dried cured ham of choice, cut into strips (2 cm)
- 30 g unsalted butter
- 80 g pearl barley
- 900 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.8 kJ / 286.1 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 116.2 mg
Alternatywne przepisy
Risoni with salmon and spinach
25min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Spinach and smoked salmon roulade
24 Std. 35 Min
Beer Brats with Onions and Peppers
4h 15min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2hod. 15min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30min
Vienna sausages with split pea soup
1j 10 menit
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Hazelnut banana bread
1h 15 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min