Grisons barley soup

Grisons barley soup

4.5 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • onion cut into halves
    80 g
  • carrot cut into pieces (3 cm)
    60 g
  • leek white part only, cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • celeriac peeled and cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • Swiss air-dried beef "Bündnerfleisch" or dried cured ham of choice, cut into strips (2 cm)
    100 g
  • unsalted butter
    30 g
  • pearl barley
    80 g
  • water
    900 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, finely chopped, to garnish
    ½ bunch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 116.2 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1196.8 kJ / 286.1 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...