Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g water, room temperature
- 10 - 15 ice cubes
- 2 L ice cold water
- 300 - 500 g vegetables of choice, cut into pieces (see Tips)
- dried mixed herbs and spices of choice, to flavour (see Tips)
Pickling liquid
- 500 g water, room temperature
- 250 g white wine vinegar
- 2 tbsp raw sugar
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp yellow mustard seeds (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- Wartości odżywcze
- na 910 g
- Kalorie
- 1845.9 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 18.8 g
- Sód
- 2179.3 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13h 15min
Lemon Caper Aioli
10 Min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35min
Lime and ginger dressing
30 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50 min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6sa 30 dk
Everyday gourmet butter
35 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Black garlic and onion jam
55 min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 Min