
Wersje kompatybilne
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Black olive sauce
- 200 g pitted black olives
- 40 g fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g pickled capers drained
- 10 g lemon juice
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 pinches salt
Lettuce cream soup and steamed broccoli
- 80 g onions cut into halves, or eschalots, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g butter
- 600 g broccoli cut into florets (5 cm)
- 2 pinches salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g potatoes cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (refer to The Basic Cookbook)
- 600 g water
- 200 g lamb's lettuce (see Tips)
- 80 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch sugar
- ½ tsp lemon juice
- ¼ tsp Worcestershire sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 285 kcal / 1192 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 6 g