Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 40 g cold water
- 200 g plain flour
- 1 tbsp raw sugar
- 1 blood orange, zest only, no white pith (see Tips)
- 1 pinch salt
- 90 g unsalted butter
- 1 egg
Filling
- 150 g raw almonds (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g raw sugar
- 350 g rhubarb, trimmed, woody stalks peeled and cut into slices (5 mm)
- 100 g blackberries, fresh or frozen
- 1 egg, lightly beaten
Blood orange yoghurt
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- 1 blood orange, juice only (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1715.1 kJ / 408.4 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 58.9 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Panforte
1 Std. 30 Min
Apple cake
1h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Pecan, apple and carrot pudding
1h
Wholemeal spelt pastry
35 Min
Hazelnut quince friands
2 Std. 25 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Pear and chocolate frangipane
2h
Almond and pear tart
40 Min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h