Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 40 g cold water
- 200 g plain flour
- 1 tbsp raw sugar
- 1 blood orange, zest only, no white pith (see Tips)
- 1 pinch salt
- 90 g unsalted butter
- 1 egg
Filling
- 150 g raw almonds (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g raw sugar
- 350 g rhubarb, trimmed, woody stalks peeled and cut into slices (5 mm)
- 100 g blackberries, fresh or frozen
- 1 egg, lightly beaten
Blood orange yoghurt
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- 1 blood orange, juice only (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1715.1 kJ / 408.4 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 58.9 mg
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27u. 35min
Apricot apple pie
1h 40min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Peach and cardamom pie
1h 35min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Sweet spiced nuts
1 godz.
Cherry clafoutis
1h 5 min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 Std. 10 Min
Pumpkin loaf
1h 45min
Orange and almond cake
2h 20min