Rhubarb and blackberry breakfast tart

Rhubarb and blackberry breakfast tart

5.0 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Dough
  • cold water
    40 g
  • plain flour
    200 g
  • raw sugar
    1 tbsp
  • blood orange zest only, no white pith (see Tips)
    1
  • salt
    1 pinch
  • unsalted butter
    90 g
  • egg
    1
Filling
  • raw almonds (see Tips)
    150 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • raw sugar
    120 g
  • rhubarb trimmed, woody stalks peeled and cut into slices (5 mm)
    350 g
  • blackberries, fresh or frozen
    100 g
  • egg lightly beaten
    1
Blood orange yoghurt
  • Greek-style natural yoghurt
    150 g
  • blood orange juice only (see Tips)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411 kcal / 1719.7 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 55.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...