Urządzenia i Akcesoria
Spelt bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz.
915 g
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
rye flour100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
Spelt dough
-
spelt grains (see Tips)500 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
filtered water300 g
-
salt10 g
-
butter to grease
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 915 g
Sód
3970.3 mg
Białko
88 g
Kalorie
9144.1 kJ /
2185.5 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
66.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
455.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan ube ice cream
24 godz. 10 min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Beetroot ciabatta
15 godz.
Goat's cheese
18 godz.
Creamy coconut yoghurt
18 godz.
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Grain salad lettuce cups
1 godz. 55 min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Layered vegetable salad with creamy herb dressing
40 min
Vegan butter
8 godz. 5 min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min