Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Spelt dough
- 500 g spelt grains (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- 300 g filtered water
- 10 g salt
- butter, to grease
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 9263.4 kJ / 2205.6 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 377.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 69.6 g
- Sód
- 3806.4 mg
Alternatywne przepisy
Mother sourdough starter
108ωρ. 20 λεπτ.
Spelt Bread
1j 45 menit
Rye loaf
40 min
Rye bread rolls
12h
Rye sourdough starter powder
24 godz. 10 min
Rye seed loaf
28h 10 min.
Rustic homemade tofu
24óra 30p
Spelt bread rolls
1j 45 menit
Rye sourdough loaf
18h 20min
Seeded bread loaf
3óra 20p
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2óra
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min