Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Spelt dough
- 500 g spelt grains (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- 300 g filtered water
- 10 g salt
- butter, to grease
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 915 g
- Kalorie
- 9144.1 kJ / 2185.5 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 455.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 66.6 g
- Sód
- 3970.3 mg
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Rye bread rolls
12h
Sage and buckwheat stuffing balls
1 Std. 10 Min
Rustic homemade tofu
24u. 30min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min
Spelt bread rolls
1h 45min
Rye sourdough starter powder
24h 10 min
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20min