Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken livers, trimmed
- 2 sprigs fresh thyme
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum level)
- 3 tsp freshly squeezed lemon juice
- 120 g lean smoked bacon, cut into pieces
- 100 g eschalots (approx. 5), cut into half
- 170 g unsalted butter
- 70 g Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- crackers or toast, to serve
- Wartości odżywcze
- na 575 g
- Kalorie
- 10490.6 kJ / 2507.3 kcal
- Białko
- 104.1 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 209.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 111.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1187 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30 min
Prawn and saffron arancini
25 godz.
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Chicken stock powder
6h 35min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Squid ink pasta
1h
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min