Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g entremeada de porco cortada em pedaços
- 40 g dentes de alho
- 2 c. chá de sal
- 100 g vinagre de vinho branco
- 200 g vinho branco
- 200 g vinho tinto
- 3 pimentas da terra
- 5 folhas de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1782 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 180 g
Alternatywne przepisy
Polvo guisado do Faial
1 Std. 10 Min
Tirinhas de bifana salteadas com mostarda e massa de limão
45 Min
Guisado dos reis
13 godz. 10 min
Bife à rolê
1 Std. 10 Min
Feijoca com entrecosto
1 Std.
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50min
Carne de porco em vinha d’alhos
48 godz.
Frango indiano
40 min
Caldeirada de cabrito
2h 50 min
Cebolada de porco com batata e curgete assadas
1h 15min
Bifinhos rápidos
25 Min
Frango com cerveja
40 min