Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g entremeada de porco cortada em pedaços
- 40 g dentes de alho
- 2 c. chá de sal
- 100 g vinagre de vinho branco
- 200 g vinho branco
- 200 g vinho tinto
- 3 pimentas da terra
- 5 folhas de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1782 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 180 g
Alternatywne przepisy
Cebolada de porco com batata e curgete assadas
1 Std. 15 Min
Bifinhos rápidos
25 Min
Milho frito
24h
Grão à alentejana
1 Std. 15 Min
Sanduíche de porco com molho barbecue
5 Std. 30 Min
Salteado de porco com pimentos
30min
Carne de porco assada com arroz e ovo
45min
Tirinhas de bifana salteadas com mostarda e massa de limão
45min
Picanha ao sal com molho vinagrete
1 Std. 15 Min
Orelha de porco de coentrada
1 Std.
Carne de porco em vinha d’alhos
48h
Bolo preto da Madeira
1h 40min