Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (manjericão, salsa, hortelã)
- 300 g queijo gorgonzola partido em pedaços
- 250 g curgete
- 6 bifes finos de peru
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 300 g arroz agulha
- 100 g leite
- 40 g farinha
- 1 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 16588.9 kJ / 3964.9 kcal
- Białko
- 512.1 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 174.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 53 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 2707 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 min
Lombo de pescada com crosta de pão e cuscuz
45 Min
Rolos de peito de peru com recheio de queijo
40 min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50 Min
Frango de fricassé
30 Min
Rolo de peru recheado
1h 15min
Batatas-doces recheadas com peru
30 Min
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1h 5min
Penne integral com frango e molho de laranja
1 Std.
Tagliatelle com peru e ervilhas
1 Std.
Strogonoff de peru com molho de café
25 Min
Frango com brócolos e pimentos
35 Min