Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
TM6 TM5 TM31

Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado

4.0 (12 ocen)

Składniki

  • 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
  • 4 dentes de alho
  • 30 g coentros, mais q.b. p/ guarnecer
  • 1500 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 50 g vinagre de vinho branco
  • 6 ovos
  • 600 g miolo de camarão (60/80)

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1281.8 kJ / 306.4 kcal
Białko
20.4 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
2.1 g
Sód
1034.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy