Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 4 dentes de alho
- 30 g coentros, mais q.b. p/ guarnecer
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 6 ovos
- 600 g miolo de camarão (60/80)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1281.8 kJ / 306.4 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1034.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo-verde Bé
1h 10min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Sopa do vidreiro
45 min
Sopa de lingueirão
40 min
Sopa de bacalhau e marisco
1h
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de feijão branco e nabiças
50min
Creme de marisco
50min
Caldo-verde com batata-doce
45 min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55min