Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
Składniki
Szparagi i ryż
-
500 - 700 g zielonych szparagów bez zdrewniałych końcówek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu basmati
Jagodowa pianka
-
140 g cukru
-
450 - 500 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 białko
Cytrynowy sos zabajone i ryż - cd.
-
120 g bulionu warzywnego, płynnego
-
4 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 4 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min