Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 główki czosnku
- sól morska, do oprószenia czosnku
- oliwa z oliwek, do skropienia czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera gorgonzola, łagodnego, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7724.6 kJ / 1845 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney BBQ z whisky
1h 35min
Tapenada
5 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Oliwa portugalska
10 min
Krem z parmezanu
10 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45min
Masło kurkowe
1h 5 min
Pasta z sera owczego
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dip serowy
10 min