Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem

Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem

4.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
350 g

Składniki

  • 2 główki czosnku
  • sól morska do oprószenia czosnku
  • oliwa z oliwek do skropienia czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g sera gorgonzola, łagodnego w temperaturze pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 12 g
Kalorie 2207 kJ / 527.1 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...