Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 80 g weiße Schokolade, in Stücken
- 500 g Birnen, weich, in Stücken
- 20 g Zitronensaft
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Joghurt, 10% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1077 kJ / 257 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3 godz. 45 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Mango-Kokos-Mousse
4 Std. 35 Min
Orangenparfait
6h 30min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1h 50 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Zwetschgen-Parfait
8 Std. 40 Min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Zimtmousse
5h 40min
Panna Cotta al caffè
5h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min