Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Parfait
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken80 g
-
weiße Schokolade in Stücken80 g
-
Birnen weich, in Stücken500 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt800 g
-
Joghurt, 10% Fett200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
1077 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 godz.
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Nougat-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5 godz. 30 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Lavendelcreme
5 godz.
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Zimtmousse
5 godz. 40 min