Urządzenia i Akcesoria
Quark-Mousse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
4 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine4 Blätter
-
Wasser kalt, zum Einweichen300 g
-
Zitrone Bio, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst1
-
Zucker70 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
rotes Johannisbeergelee80 g
-
Brombeeren125 g
-
rote Johannisbeeren abgezupft125 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1952 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Himbeerwolke
2 godz. 10 min
Panna Cotta
5 godz.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 godz. 30 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min
Beerenmousse
5 godz.
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min