Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weiße Kuvertüre
- 500 g Wasser
- Öl zum Bestreichen
- 250 g Rhabarber, in Stücken
- 50 g Puderzucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 700 g Erdbeeren
- 60 g Holunderblütensirup
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Orangenparfait
6h 30min
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
13h
Zitronen-Parfait
4 Std. 30 Min
Rhabarber-Trifle
20 Min
Birnen-Parfait
6 Std.
Kürbismousse mit Baconcrumble
1 Std. 45 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min