Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 150 g Armagnac
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 120 g Zucker
- ½ TL Salz
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 550 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1741 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaffeestollen
24h
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 Std.
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2h 10min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Christmas Cake
2 godz. 30 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.