Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 150 g Armagnac
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 120 g Zucker
- ½ TL Salz
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 550 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1741 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Christmas Cake
2 Std. 30 Min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Jesunder Poschweck
3 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Birnen-Blondie
1 Std. 15 Min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Aprikosen-Crumble
45min