Urządzenia i Akcesoria
Far Breton
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Pflaumen halbiert, entsteint450 g
-
Armagnac150 g
-
Butter zum Einfetten
-
Eier5
-
Zucker120 g
-
Salz½ TL
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten180 g
-
Milch550 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1741 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pflaumen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 godz.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 godz.
Rotweinstollen
48 godz.
Kirsch-Clafoutis
1 godz. 10 min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Saftige Pflaumenmuffins
45 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Glögg - schwedischer Gewürzwein
25 min