Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
TM6 TM5

Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften

4.6 (17 ocen)

Składniki

  • 300 g reife Birnen, in Stücken (2 cm)
  • 30 g Mandelstifte
  • 120 g Sahne
  • 80 g Zartbitter-Schokolade (55 % Kakao), in Stücken
  • 20 g Obstler (opcjonalnie)
  • 1 Stück Vanilleschote (7 cm), in Stücken (1,5 cm)
  • 50 g Zucker
  • 2 EL Zitronensaft
  • 2 Eiweiß

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1433 kJ / 342 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy