Urządzenia i Akcesoria
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
4 Portionen
Składniki
-
reife Birnen in Stücken (2 cm)300 g
-
Mandelstifte30 g
-
Sahne120 g
-
Zartbitter-Schokolade (55 % Kakao), in Stücken80 g
-
Obstler (opcjonalnie)20 g
-
Vanilleschote (7 cm), in Stücken (1,5 cm)1 Stück
-
Zucker50 g
-
Zitronensaft2 EL
-
Eiweiß2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1433 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Amaretto-Eisparfait
8 godz. 15 min
Champagner-Zitronen-Slush
5 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Kaffeeschnitten mit Gewürzorangen
1 godz.
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Zitronen-Ingwer-Dressing
15 min
Quark-Mousse
5 godz.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Apfel-Nuss-Torte
4 godz. 30 min
Schlosserbuben
9 godz.