Urządzenia i Akcesoria
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
4 Portionen
Składniki
-
reife Birnen in Stücken (2 cm)300 g
-
Mandelstifte30 g
-
Sahne120 g
-
Zartbitter-Schokolade (55 % Kakao), in Stücken80 g
-
Obstler (opcjonalnie)20 g
-
Vanilleschote (7 cm), in Stücken (1,5 cm)1 Stück
-
Zucker50 g
-
Zitronensaft2 EL
-
Eiweiß2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1433 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 Std. 30 Min
Amaretto-Eisparfait
8 Std. 15 Min
Champagner-Zitronen-Slush
5 Min
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Kaffeeschnitten mit Gewürzorangen
1 Std.
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 Min
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Zitronen-Ingwer-Dressing
15 Min
Quark-Mousse
5 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Schlosserbuben
9 Std.