Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 689 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 Std.
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20min
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.
Kaviar-Frischkäsecreme mit Kresse-Radieschensalat
25 min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2h
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25 min
Vanillesauce für jeden Tag
10min