Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 689 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Schokoladensuppe mit Schneeklößchen
30 min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50min
Quarkklöße im Melonensud
1h
Birne-Helene-Germknödel
2h
Eierschecke
6h 30min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30min
Vanillesauce für jeden Tag
10min