Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 90 g Zucker
Quarkcreme
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- 50 g Milch
- 150 g Naturjoghurt
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Magerquark
- 250 g Brombeeren
Brombeersauce
- 250 g Brombeeren
- 40 g Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 299 kJ / 71 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen-Walnuss-Terrine
5h 20min
Himbeer-Zitronen-Wölkchen
10 Std. 20 Min
Birnencreme
3h 30min
Kaninchen-Terrine
1 Std. 10 Min
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Zitronensoufflé
45min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Joghurt-Beeren-Terrine
10 Std. 30 Min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6hod. 15min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min