![Apfel-Wein-Tarte Apfel-Wein-Tarte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8EFBEE6-39FF-43E8-8D53-93F0BA5F958B/Derivates/0768ad81-0acf-47de-b3e7-7a9fa4c64c40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Mandeln
- 250 g Mehl
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
Belag
- 4 Äpfel, Boskop (Ø ca. 7 cm, ca. 1000 g)
- 150 g Apfelsaft
- 380 g Weißwein
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 50 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1424 kJ / 340 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen im Weißweinsud
35min
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3h 35min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 godz.
Maulwurf-Kuchen
2 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Nussecken de luxe
1 godz. 45 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.